Iz jame bo zrasel stanovanjski kompleks Belle vie Tivoli

09.06.2016

Podjetji Kolektor Koling in Gorenje Projekt sta danes položili temeljni kamen stanovanjskega kompleksa Belle vie Tivoli v Ljubljani. V gradbeni jami, ki je več let samevala in veljala za propadlo naložbo, bo čez dve leti stal kompleks s 195 stanovanji.

Župan MOL Zoran Janković je poudaril, da je 40 milijonov evrov vredna investicija za Ljubljančane v resnici vredna veliko več: "Nadaljevanje gradnje stanovanjskega kompleksa Bella Vie Tivoli je pomemben dogodek, saj pomeni, da bomo končno zaprli gradbeno jamo, ki je več let kvarila podobo šišenske soseske. Hvaležen sem družbama Kolektor Koling in Gorenje Projekt, saj bosta tako zagotovili stanovanja, ki so zelo pomembna za naše zdajšnje in bodoče občane."

Na mestu, kjer bo stal nov stanovanjski kompleks, je včasih delovala tovarna Slovenija vino. Partnerska direktorja Tine Vadnal in Uroš Razdevšek sta zato v temeljni kamen simbolično položila dve buteljki vina. Skupaj z županom Zoranom Jankovićem in nekdanjim prvim možem idrijskega Kolektorja Stojanom Petričem so ju prekril s svežim betonom. 

Direktor podjetja Kolektor Koling Tine Vadnal je pojasnil, da bo objekt odlikoval čudovit notranji atrij s  skupno 2300 kvadratnimi metri površine, imel bo tri kleti, pritljičje, tri nadstropja in dve terasi.

Direktor podjetja Gorenje Projekt Uroš Razdevšek pa je  dodal, da bodo stanovanja glede na lokacijo in  izvedbo cenovno precej ugodna, kvadratni meter se bo gibal okrog 2100 evrov + DDV: »Z veščimi gradbeniki in obrtniki bomo poskrbeli za vrhunsko in natančno gradnjo, premišljeno uporabo materialov, ki bodo okolju in bivanju prijazni, ves čas pa bomo imeli v mislih uporabnost stanovanj, ki bodo namenjena modernim in urbanim prebivalcem Ljubljane.«

Belle vie Tivoli

Nazaj | Arhiv